capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

VOLTOLOT 2019 (ESO)

Detalls específics

Data 2019-11-06
Tema Mobilitat
Nivell educatiu Secundària

Resum

Nova edició del VoltOlot per a les escoles verdes de secundària de la Garrotxa.

Notícia

SI ÉS OCTUBRE, HI HA VOLTOLOT

SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!

Els alumnes de secundària de les escoles verdes celebren una jornada plegats fent un recorregut per la ciutat amb bicicleta per fomentar i visualitzar una mobilitat saludable, sostenible i ecològica.

 

El VoltOlot és una activitat educativa que treballa la mobilitat sostenible recorrent els carrers de la ciutat per visualitzar l’ús de la bicicleta com un mitja de transport sostenible i saludable. L’activitat està organitzada de manera transversal per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, SIGMA, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa.

 

Aquesta tardor es faran els dos VoltOlot a la ciutat. El primer, es va celebrar el dia 25 d’octubre amb els 126 alumnes de primària de l’Escola Pia, l’Escola Volca Bisaroques i l’Escola La Bòbila. El segon, s'ha fet avui, 6 de novembre, amb 71 alumnes de secundària de l’escola Pia, l’Institut La Garrotxa i l’Institut Bosc de la Coma.Tots els alumnes hi participen acompanyats dels seus docents i els docents i alumnes del cicle formatiu d’activitats físiques i esportives de l’Escola Pia.

 

Així com van fer els alumnes de primària, els de secundàriatambé han fet plegats un recorregut per la ciutat. A les 10h del matí els alumnes dels centres participants surten pedalant fins al recinte firal. Allà, es troben amb els alumnes dels altres centres que hi participen i després de fer jocs de benvinguda i coneixença començaran el recorregut conjunt per la ciutat. Dins del recorregut, hi ha una parada davant l’Ajuntament per fer-se una foto conjunta.

 

 

Amb el recorregut pel centre d’Olot es vol fer visible als alumnes i a la ciutadania que anar amb bicicleta és fàcil i saludable, i a més ecològic i sostenible, sota el lema de SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!!

 

El VoltOlot té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i, per l’altra, aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat. L’acció vol promoure que entre tots podem fer que la circulació sigui més tranqui-la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits.

 

A banda del recorregut pels carrers de la ciutat els alumnes que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions, més tècniques, dels monitors i monitores del Cicle Formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta.

 

IMATGES VOLTOLOT 2019 (SECUNDÀRIA)

 

2019VOLTOLOT ESO

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar