capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

VOLTOLOT 2019

Detalls específics

Data 2019-10-29
Tema Mobilitat
Nivell educatiu Primària-Secundària

Resum

Nova edició del VoltOlot per a les escoles verdes de primària de la Garrotxa.

Notícia

VOLTOLOT 2019-PRIMÀRIA

 

126 alumnes de les escoles verdes de primària dela Garrotxa, van partipcar en una nova edició del VoltOlot que es va celebrar el divendres 25 d'octubre.

 

El Voltolot va recorrer els carrers de la ciutat. Es tracta d’una activitat educativa que té el doble objectiu de promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat.

Amb el lema “Si jo puc, tu també- Agafa la bici!” prop de 200 nens i joves de tres instituts de la ciutat i de dues escoles van compartir les bicicletes per ocupar durant un matí diferents carrers de la ciutat d’Olot.

Talment com una volta ciclista la caravana, encapçalada pels grup de ciclistes, va recórrer diferents indrets al voltant de cada centre per fer-se notar i convidar a la gent a agafar la bicicleta.

L’organització va anar a càrrec de la Policia Municipal, l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i els Instituts i Escoles Verdes de la Garrotxa (Ins. la Garrotxa, Ins-Esc Escola Pia, Ins. Bosc de la Coma i Escola Volcà Bisaroques).

L’activitat pretén fer salut però també mobilitzar la població per anar guanyant terreny als cotxes i als vehicles motoritzats per aconseguir mica en mica més presència de bicicletes, tant al centre com als barris i aconseguir més espais per aquest mitjà sostenible i sà.

A més a més el projecte té com a objectiu promocionar el fet de compartir i per això les bicicletes i els casc no eren particulars sinó compartits i cedits per l’organització assegurant d’aquesta manera també que tothom en tenia i hi podia participar. Des de l’organització es considera que el fet de compartir és un dels valors en alça i un clar exponent de cap on ha d’anar la nostra societat per fer-la més sostenible i viable.

Aquest any com a novetat, en el moment que dos centres educatius es trobaven per fer l’intercanvi de material, es feia una activitat conjunta, un joc, que servia perquè els alumnes dels dos centres es coneguessin i interactuessin potenciant així la relació intercentres. També es va fer formació específica per a aquells nens i nenes que no sabien anar en bicicleta i diferents jocs i exercicis amb tot el grup per tal de guanyar seguretat en la conducció.

Prèviament a les dues diades els joves i nens participants varen rebre una formació per part de la Policia Municipal sobre les normes bàsiques per circular en bicicleta per la ciutat ja que el dia del Voltolot, com en el cas d’una volta ciclista, la circulació és especial i vigilada i és molt diferent al dia a dia.

Des de l’organització es valora molt positivament l’activitat tot i que queda pendent una valoració més profunda per si es vol repetir l’experiència el proper curs i ampliar-la a més escoles de la ciutat.

 

 RECULL IMATGES VOLTOLOT PRIMÀRIA

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar