capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Trobada de Comitès Ambientals dels centres d'ESO del Baix Empordà

Detalls específics

Resum

Trobada de Comitès Ambientals d'alumnes dels centres D'ESO que són EV del Baix Empordà a l’EIN Castell-Cap Roig (Palamós

Notícia

El passat dimarts, dia 26 d’Abril va tenir lloc la Trobada de Comitès Ambientals d'alumnes dels centres de secundària que són Escola Verda del Baix Empordà. La  trobada de Comitès Ambientals es va celebrar a l’espai d’interès natural de Castell-Cap Roig i hi va participar alumnat de l’INS Baix Empordà, l’INS Frederic Martí, l’INS la Sureda de Palafrugell, l’Escola Vedruna de Palamós i l’INS Puig Cargol de Sant Antoni de Calonge, Un total d'uns 90 alumnes i uns 10 docents de tots els centres esmentats es van desplaçar a peu o en bicicleta fins al punt de trobada.
 
L'objectiu d'aquesta trobada ha estat doble. Per una banda compartir un matí amb els alumnes dels diferents instituts que són escola verda després de dos anys complicats on ha estat molt difícil organitzar jornades d'intercanvi a causa de la pandèmia. I en segon lloc realitzar diferents tasques de conservació i de sensibilització d'aquest espai protegit, tant a l'entorn de la zona de l'alzinar com de la zona dunar.
 
Entre les tasques realitzades cal esmentar la neteja de petits residus i  la seva classificació usant l’aplicació Literati, plantació de plançons d’alzina, suredes, lliri de mar o tamarius, col·locació de caixes niu, extracció de flora invasora, recol·locació de pals i cordes i reposició adhesius a les papereres.
Els plançons de lliri de mar,  d'alzina i suredes s'havien obtingut als diferents instituts participants a partir de lles llavors respectives.
 
La Trobada de Comitès Ambientals va ser possible gràcies al suport de l'àrea de medi ambient de l'ajuntament de Palamós , als ADFs de la zona, a l'Agència Catalana de Residus (ACR) i a l'Assessoria TOSCA, que coordina el programa d'Escoles Verdes de la demarcació de Girona.
 
ODS Vinculats:
 
4-Educació de qualitat
17- Aliances per assolir els objectius

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar