capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Trobada de comitès ambientals del Baix Empordà al riu Ter a l'alçada de Colomers

Detalls específics

Data 2017-05-16
Tema PROGRAMA EV
Nivell educatiu Primària

Resum

Amb l'objectiu de fomentar la coneixença dels alumnes dels diferents Comitès Ambientals tot fent una acció al territori.

Notícia

Trobada Comitès Ambientals d’Escoles Verdes del Baix Empordà a Colomer.

 

El passat dimarts 16 de maig va tenir lloc a Colomers una acció conjunta amb 11 Escoles Verdes de la zona del Baix Empordà amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Empordà. En concret es van reunir 127 alumnes i 19 mestres que constitueixen els Comitès Ambientals de les escoles Torres Jonama de Palafrugell, Torres Jonama de Mont-ras, El Carrilet de Palafrugell, Barceló i Matas de Palafrugell, El Pi Verd de Palafrugell, Quermany de Pals, Mas Clarà de la Bisbal d’Empordà, Cor de Maria de la Bisbal d’Empordà, Puig Rodó d’Ullà, La Branca d’Albons i El Rajaret de Bellcaire d’Empordà.

 

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat fomentar la coneixença dels alumnes que formen els Comitès Ambientals de les escoles tot participant en la realització d’una acció en el seu territori proper.

 

L’acció realitzada ha consistit en valorar l’estat del riu Ter a l’alçada de la presa de Colomers analitzant els següents paràmetres:

-Estat físic de l’aigua (olor, color, transparència, presència de nitrats...)

-Estat biològic del riu Ter mitjançant l’observació d’invertebrats i bioindicadors.

-Flora autòctona-exòtica/invasora

-Fauna autòctona- exòtica/invasora

La conclusió a la que han arribat els alumnes participants ha estat que el riu Ter al seu pas per Colomers es troba en bon estat de salut tot i que es tracta d’un ecosistema molt fràgil i amenaçat per causa de les nombroses espècies exòtiques/invasores presents que desplacen i fins i tot eliminen a les autòctones (fauna i flora).

 

L’acció ha comptat amb el suport dels tècnics del Consorci del Ter i del projecte LIFE POTAMO FAUNA que té entre els seus objectius la divulgació a la població local del valor de les espècies fluvials amenaçades, i de l’impacte de les espècies exòtiques invasores (Per més informació: http://www.lifepotamofauna.org/ca).

 

Aquesta acció forma part del conjunt d’accions que es realitzaran durant el mes de maig al Baix Empordà en el marc del programa Escoles Verdes on participaran els alumnes que formen els Comitès Ambientals de les diferents Escoles Verdes.

Aquí teniu algunes imatges:

17 TCA COLOMERS01

17 TCA COLOMERS02

17 TCA COLOMERS03

17 TCA COLOMERS04

17 TCA COLOMERS05

17 TCA COLOMERS06

17 TCA COLOMERS07

 

I si voleu veure un munt d'imatges d'aquesta magnífica trobada de comitès ambientals, podeu consultar l'enllaç següent:

Trobada Comitès Ambientals Baix Empordà 2017 (Colomers) 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar