capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Trobada de comitès ambientals del Baix Empordà al Rec dels Molins (Calonge)

Detalls específics

Data 2017-05-09
Tema PROGRAMA EV
Nivell educatiu Primària

Resum

El passat dimarts 9 de maig va tenir lloc al rec des Molins (Calonge) la trobada de comitès ambientals del Baix Empordà

Notícia

Trobada de comitès ambientals del Baix Empordà al Rec dels Molins (Calonge)

 

El passat dimarts 9 de maig va tenir lloc al rec des Molins de Calonge una acció conjunta amb quatre Escoles Verdes de la zona del Baix Empordà. En concret es van reunir 34 alumnes i 7 mestres que constitueixen els Comitès Ambientals de les escoles Els Estanys de Platja d’Aro, Baldiri i Reixach de Sant Feliu de Guíxols, La Sínia de Sant Antoni de Calonge i Pere Rosselló de Calonge.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat fomentar la coneixença dels alumnes que formen els Comitès Ambientals de les escoles tot participant en la realització d’una acció en el seu territori proper.

L’acció realitzada ha consistit en valorar l’estat del rec dels Molins a l’alçada de l’antiga resclosa analitzant els següents paràmetres:

-Estat físic de l’aigua (olor, color, transparència, presència de nitrats...)

-Estat biològic del rec (observació de macroinvertebrats i bioindicadors i del bosc de ribera a través de la detecció de flora autòctona o exòtica-invasora).

També s’ha fet esment de l’acció que es va dur a terme l’any passat centrada en l’eliminació del plomall de la pampa (Cortaderia selloana) (espècie exòtica i invasora) pel Consorci de les Gavarres.

Durant el recorregut també es va aprofitar per recollir deixalles.

La conclusió a la que van arribar els alumnes participants ha estat que el rec de Molins es troba en bon estat de salut i per tant és un espai d’interès a conservar i protegir.

L’acció va comptar amb el suport de la tècnica de medi ambient de l’Ajuntament de Calonge, Laura Albertí, gran coneixedora de la zona.

Aquesta acció forma part del conjunt d’accions que es realitzaran durant el mes de maig al Baix Empordà en el marc del programa Escoles Verdes on participaran els alumnes que formen els Comitès Ambientals de les diferents Escoles Verdes.

17 TCA CALONGE 05

17 TCA CALONGE 01

17 TCA CALONGE 02

17 TCA CALONGE 03

17 TCA CALONGE 04

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar