capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

TRANSELVA 2016

Detalls específics

Data 2016-10-06

Resum

7 i 8 d’octubre de 2016, amb els alumnes i professors que formen part dels comitès ambientals dels insituts de La Selva

Notícia

INSTITUTS DE LA SELVA S'ORGANITZEN PER FER LA TRANSELVA 2016

Es durà a terme el proper 7 i 8 d’octubre de 2016, amb els alumnes i professors que formen part dels comitès ambientals de tots els Instituts de la comarca de La Selva

 

http://institutsverdsselva.blogspot.com

 

Tots els instituts adherits al programa Escoles Verdes de la comarca de la Selva, Antoni Busquets i Punset de Sant Hilari Sacalm, Montsoriu d'Arbúcies, El Bruc de  Riells i Viabrea, Rocagrossa de Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Sils, Vescomtat de Cabrera d'Hostalric i  Vidreres, es coordinen per organitzar i du a terme la Transelva 2016.

La Transelva 2016 es durà a terme els propers dies 7 i 8 d’octubre de 2016 i anirà de Sant Hilari Sacalm i Lloret de Mar.

Els objectius de la Transelva 2016 són:

  • conèixer la diversitat de la comarca
  • difondre, mitjançant els noves tecnologies, tan el patrimoni natural com el cultural
  • divulgar les problemàtiques ambientals que cal corregir. 

La ruta per trams:

Divendres 7 d’octubre

Tram 1. Sant Hilari-Joanet-Sant Pere Cercada.

Tram 2. Sant Pere Cercada-Santa Coloma de Farners

(Dormir al gimnàs de l'Institut Santa Coloma de Farners) 

Dissabte, 8 d’octubre

Tram 3. Santa Coloma-Estanys de Sils-Vidreres

Tram 4. Vidreres- Lloret de Mar

 

ruta TRANSELVA2016

Els participants seran alumnes i professors dels comitès ambientals  de cada un dels instituts (vora un centenar en total), que durant els mesos previs hauran preparat els continguts del tram que tenen assignat.

Una de les tasques prèvies que tindran serà crear escenaris amb l'aplicació EDULOC i penjar-hi informació. EDULOC és una aplicació creada per l'empresa Itinerarium que incorpora dispositius mòbils amb GPS per al treball en projectes sobre el territori. Una eina que permet a professors, alumnes i famílies poder crear itineraris, escenaris i experiències basades en la localització.

Aquesta acció en el territori té el suport dels departaments d'Ensenyament  i Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de La Selva, els ajuntaments dels municipis implicats i les AMPA’s respectives. Les trobades del professorat, preparatòries de l'acció, compten amb la coordinació TOSCA, serveis ambientals d’educació i turisme, responsable de l’assessoria del Programa Escoles Verdes a comarques gironines per a la formació en educació ambiental i segueix la tasca iniciada a la comarca per l'Associació Les Guilleries.

Aquest projecte té com antecedents les trobades de comitès ambientals que des de l'any 2008 realitzen els instituts amb distintiu Escola Verda de la Comarca de la Selva i respon a la demanda de passar de compartir les experiències d'accions ambientals de cada centre a realitzar-ne una de col·lectiva.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar