Detalls específics
Resum
Alumnes de l'optativa d’EV de 1r ESO de l’institut Puig Cargol va anar a espigolar els tarongers del carrer Sant Antoni.Notícia
SORTIDA D’ESPIGULADORS A 1ER D’ESO A L’INSTITUT PUIG CARGOL.
El dimarts dia 11 de Març, el grup d’alumnes de l'optativa d’escoles verdes de 1r ESO de l’institut Puig Cargol va anar a espigolar els tarongers del carrer Sant Antoni del municipi. La proposta, de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, té com a objectiu evitar el malbaratament alimentari aprofitant les taronges que queden a l’arbre per fer-ne confitura amarga. La confitura serà elaborada al museu de la confitura de Torrent. Es van recollir 64 quilos de taronges.
Des de l’institut, estem molt agraïts d’haver pogut participar en aquesta activitat.
El Museu de la Confitura és un museu gastronòmic inaugurat l'any 2004. Està a la plaça Major de Torrent, al Baix Empordà. La seva creadora és Georgina Regàs, també autora del llibre 70 confitures.
En el seu obrador, s'hi elaboren confitures, melmelades i gelees de més de tres cents sabors. El museu és un espai creat per descobrir tots els secrets que s'amaguen en un pot de confitura. Hi ha confitures per a tots els gustos: de fruites exòtiques o tradicionals, dolces o amargues, clàssiques o desconegudes, etc.
S'hi organitzen cursos per a adults i tallers per a nens de i disposen d'una biblioteca especialitzada i d'una col·lecció de confitures de diferents països.
Aquesta activitat ha permès sensibilitzar als alumnes de com donar una segona oportunitat a fruits que haurien caigut al terra i que no s’haguessin aprofitat.
ODS RELACIONATS
12- Producció i consum responsable.
Més informació:
https://agora.xtec.cat/iespuigcargol-calonge/general/sortida-despigoladors-1r-eso/
Escriure un comentari