capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

SETMANA PER A LA SOSTENIBILITAT (ESC La Bòbila de Les Preses-Garrtoxa)

Detalls específics

Data 2017-04-20
Tema Ambientalització curricular
Nivell educatiu Primària

Resum

Tota l'escola es posa en marxa; tenim un repte important a fer per a la sosteibiltiat del nostre entorn.

Notícia

DE LA FORMACIÓ INICIAL A LA SETMANA PER A LA SOSTENIBILTIAT

Escola La Bòbila (Les Preses)

 

Som al setembre del 2016; moment en que ens plantegem formar part del Programa Escoles Verdes.

Comencem la formació, i amb el que anem treballant anem barrinant què podem fer com escola verda del futur. De fet ja fem moltes coses que van cap en direcció a l’educació `per al sostenibilitat, pe`ro potser cal posar-ho en ordre.

Aquest posar en ordre ens va pensar que es podria muntar a l’escola una setmana per treballar intensament els objectius del programa pel qual ens estem formant. Així que fem el pas i ens decidim a organitzar la “ Setmana per a la sostenibilitat2017”. Hem de detectar alguna necessitat i mirar com hi podem actuar; ens cal decidir qui formarà part del comitè ambiental, quin serà el nom, l’element que ens identificarà i el logotip que farem servir.

Detectem una necessitat a prop de l’escola i planifiquem com els alumnes poden arribar a treballar-la i proposar-ne una acció. Per fer això ens podem en contacte amb TOSCA, per tal que ens obrir els ulls en temes de biodiversitat a l’entorn de l’escola a través de xerrades i jocs. Estem dos dies amb aquesta dinàmica, i hi van passant tots els cursos, des d’EI fins a CS.

Un cop fet això ja ens posem a treballar com a escola. Amb la complicitat de l’ajuntament del nostre poble, Les Preses (Garrotxa), l’alcalde ens visita i ens proposa un repte: adaptar el parc de la Bòbila com uns espai divers i sostenible.

Aquests repte agrada molt als nens i nenes i ens hi posem a treballar. Amb la informació que hem recollit el dilluns i dimarts formem grups amb alumnes de tos els cicles educatius. Fem 8 grups. Cada grup haurà de realitzar una maqueta de com s’imaginen el futur parc. Paral·lelament ens cal explicar el Programa Escoles Verdes a tots els alumnes, per tal de triar els nostres representants. Això ho fem dijous. Totes les classes proposen nom, identificador, logotip, i es posa tot a votació. A part, durant el matí del divendres aprofitem per preparar el berenar de la tarda amb productes de proximitat.

Ja tenim les maquetes fetes, són 8 i totes són espectaculars; ja hem votat i tenim els resultats de les votacions. Ara ja tenim nom pel nostre comitè ambiental: Els Bòbils Verds. Tenim identificador i logotip. Només ens cal posar la primera pedra a les nostres idees, així que enterrem una capsa amb tots els noms dels alumnes que han ideat i que treballaran aquesta acció el cus 2017-2018, també hi posem les portades dels diaris més representatius i la revista del nostre poble. Aprofitem per deixar-hi unes quantes monedes. Així facilitarem als arqueòlegs del futur una mica d’informació del què va passar aquell dia.

Us deixem unes quantes imatges d’aquesta setmana tant i tant profitosa i divertida.

FI LABOBILA2

FI LABOBILA3

FI LABOBILA4

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 027

FI LABOBILA1

 

 

 

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 018

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 019

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 020

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 026

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 021

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 023

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 002

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 007

17 FI SETMANA SOSTENIBILITAT LPR2017 016

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar