capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Reintroducció de l’òliba al Montgrí

Detalls específics

Data 2019-06-18
Tema Biodiversitat
Nivell educatiu Primària
Escola El Rajaret - ZER Montgrí

Resum

L’escola El Rajaret de Bellcaire hem participat en un projecte de reintroducció de l’òliba a Bellcaire d'Empordà.

Notícia

Reintroducció de l’òliba al Montgrí

 

Aquest curs a l’escola El Rajaret de Bellcaire hem participat en un projecte de reintroducció de l’òliba al poble.

La Cooperativa ambiental, Gisfera, ha dut a terme el projecte Òlibes del Montgrí als municipis d’Albons, Bellcaire i Ullà i té com objectiu la reintroducció de 6 pollets d’òliba en 3 caixes niu, durant la primavera del 2019, mitjançant la participació dels alumnes de la ZER Montgrí i de les seves famílies, amb el suport dels tres ajuntaments.

Dos membres de Gisfera van venir a l’escola a explicar-nos moltes coses sobre les aus rapinyaires i a parlar-nos de la importància de reintroduir-les al territori per millorar-ne l’equilibri ecològic i per contribuir en la reducció de rates petites, ratolins i insectes al poble. També vam fer un taller molt interessant amb les egagròpiles, on vam poder veure quins animals mengen.

A finals de maig es va instal·lar, al campanar de l'església de Bellcaire, una caixa niu amb tres cries d'òlibes. Durant un mes i mig diverses famílies de l’escola les alimentaran cada dia.

Podeu fer-ne el seguiment des de la pàgina de GISFERA on hi ha una sèrie de vídeos dels 3 nius (Albons, Ullà i Bellcaire) i una mena de diari amb diferents dates per estar al dia.

 

oliba 4

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar