capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

PREPAREM L’HORT PER A L’HIVERN-COM FER PLANTER DE MANERA SOSTENIBLE

Detalls específics

Data 2019-02-06
Tema Horts
Nivell educatiu Primària
Escola PROGRAMA EV

Resum

Aquest serà el 3r curs en què la nostra escola disposa d’un gran hivernacle. La Bòbila, Les Preses.

Notícia

PREPAREM L’HORT PER A L’HIVERN

 

Aquest serà el 3r curs en què la nostra escola disposa d’un gran hivernacle. El motiu d’instal·lar-lo va ser que l’hort escolar pogués tenir producció al llarg de l’any. En estar ubicats en una comarca on l’hivern acostuma a ser rigorós i on l’hort està ubicat en el lloc més humit i ombrívol de l’escola durant els mesos d’hivern no podíem treballar l’hort.

 

Malgrat tenir aquesta privilegia instal·lació el fred també ens fa estralls a la nostra producció i per això continuem protegint el nostre planter. Com ho fem? Doncs d’una mera ben senzilla. Utilitzant un material natural que no és difícil d’aconseguir: la palla. La palla fa que es mantingui millor la temperatura de la terra aconseguida durant les hores de llum. També que es mantingui la humitat, evitant que s’hagi regar cada dia.

 

2018 LA BOBILA Hort palla 1

 

 

 

 

COM FER PLANTER DE MANERA SOSTENIBLE

 

Una activitat que sovint ens plantegem a l’escola quan tenim hort és fer-nos el planter. El més senzill és fer-ne a partir de llavors de plantes que més tard tenim pensat de trasplantar al nostre hort escolar (faves, pèsols, pastanagues,...).

 

Nosaltres hem començat per fer-ne de faves, pèsols i ravenets. Hem utilitzat un material d’aprofitament comú, fàcil d’aconseguir i biodegradable: les oueres.

 

A cada un dels forats pensats per posar-hi els ous hi hem posat una mica de terra adobada, les llavors i les hem tornat a cobrir amb una mica més de terra. Ho hem regat cada 3-4 dies (cal que sempre estigui humit) i... al cap de 2 setmanes ens ha sortit un planter magnífic que ja hem plantat al nostre hort!

 

2018 LA BOBILA Planter 12018 LA BOBILA Planter 22018 LA BOBILA Planter 32018 LA BOBILA Planter 4

 

 

A nosaltres ens funciona!!!

 

 

Comitè d’Escola Verda

La Bòbila, Les Preses

 

Escola verda

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar