capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Les EV de la Garrotxa participen a la Fira del llibre local i conscient de Les Preses

Detalls específics

Data 2022-09-24
Tema Consum
Nivell educatiu Primària-Secundària
Escola PROGRAMA EV

Resum

Una representació d'alumnes de EV-Garrotxa presenten un manifest a la Fira del llibre local i conscient de Les Preses.

Notícia

El divendres 23 de setembre va tenir lloc al Centre Cultural de Les Preses la inauguració de la Fira del llibre local i conscient de Les Preses.

Durant l'acte d'inauguració de la Fira , alumnes del Comitè Ambiental de l'Escola la Bòbila de Les Preses, en representació de les Escoles Verdes de la Garrotxa, van llegir un manifest que havien preparat uns dies abans a partir d'una sèrie de dinàmiques que els va permetre  reflexionar sobre el valor dels llibres, sobre COM llegim, QUÈ llegim, AMB QUI llegim, A ON ANEM per llegir...

A partir d'aquestes activitats prèvies es van adonar que existeixen una sèrie de problemàtiques que els afecten directament i que estan relacionades amb el QUÈ LLEGIM, COM LLEGIM, ON LLEGIM...A tall d'exemple van parlar sobre quines eines i recursos fan servir quan cerquen la informació, sobre  la temptació de  jugar a videojocs o mirar l’ordinador, mòbil o tauletes en el temps lliure, enlloc d'agafar un llibre. Sobre els hàbits de compra de llibres online en detriment d'anar a les llibreries de barri o biblioteques, entre d'altres. Tot i així també es va adonar que existeixen propostes interessants que potencien l’ús dels llibres i la  lectura com les  minibiblioteques escolars, els intercanvis de llibres, els clubs de lectura, les certificacions sostenibles alhora d'editar i imprimir llibres...

A partir d'aquestes reflexions van fer petites propostes d'accions pensades des de diferents punts de vista (com a lectors/es, compradors/es, usuaris/àries d'eines tecnològiques) que contribueixen a caminar cap un món més just i sostenible.

La Fira del llibre local i conscient de Les Preses pretén ser un referent en el panorama editorial i un punt de reflexió sobre la producció i el consum conscient de cultura i lectura. La fira, que porta anys gestant-se, neix de la mà de l’Ajuntament de Les Preses i tres editorials independents ( Editorial Nanit, Triangular Edicions, Pol·len Edicions) que volen donar veu i espai a aquestes petites llibreries i biblioteques locals. 

Dins el programa d’activitats organitzades en el marc de la fira, el dijous 22 es va realitzar un primer intercanvi de llibres entre els alumnes de l’Escola de la Bòbila.

Enllaç al Manisfest: https://drive.google.com/file/d/1_LJLPMoYz0fkFJIljDb054H3v1w6-GAN/view?usp=sharing

Més informació: https://firadelllibre.lespreses.cat/

ODS relacionats:

3-Salut i benestar

4-Educació de qualitat

7-Energia assequible i no contaminant

11-Ciutats i comunitats sostenibles

12-Producció i consum responsables

13-Acció ple clima

17-Aliances per assolir els objectius 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar