capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

"LA PESCA" a l'ESC Torres Jonama de Mont-ras

Detalls específics

Data 2016-02-09

Resum

La setmana del 16 al 20 de novembre, ha sigut “ la setmana de la pesca”.

Notícia

LA PESCA

 

TORRES JONAMA pesca mural

 

Ja fa temps que, durant el curs escolar, treballem un tema comú amb tot l’alumnat del centre, des dels més petits de P3 fins els de 6è que ja cursen el seu últim any de primària.

 

És una feina que va més enllà de l’escola i sol implicar tota la comunitat educativa. És el “projecte interdisciplinar”.

Enguany, la setmana del 16 al 20 de novembre, ha sigut “ la setmana de la pesca”.

 

Els horaris s’adapten i, sobretot les primeres hores de la jornada, alumnes i mestres ens dediquem a informar-nos, llegir, redactar, dibuixar, calcular, dissenyar, retallar,... l’objectiu a assolir entre tots és obtenir un treball estructurat, vistós i ben presentat, que reflecteixi el que hem après i al mateix temps que ens serveixi per aprendre de la feina dels altres.

 

Amb el tema d’enguany, la pesca, hem comptat amb una molt important col·laboració de les famílies.

 

El Sr. Juan José ens va explicar com és la pesca del calamar fent una representació molt divertida amb una maqueta d’una barca i fins i tot un calamar de veritat i la Sra. Eva ens va ensenyar alguns estris que es fan servir per a la pesca artesanal, com les gambines, els palangres o el tresmall.

 

TORRES JONAMA barca CI

 

També vam conèixer l’Iscle, un noi que ens va parlar de com es pesquen quantitats enormes de peix a tot el món i els mars i oceans s’estan empobrint perquè els peixos no tenen temps de fer-se grossos, això fa que hi hagi espècies en perill d’extinció. Ell practica un tipus de pesca una mica especial. Si vol pescar, per exemple un llobarro dels grans, quan ho aconsegueix, s’hi fa una foto i després el deixa lliure.

 

Durant tota la setmana hem après que la pesca existeix des de fa milers d’anys, que des de la Prehistòria ha anat evolucionant fins a l’actualitat; com s’utilitzen diferents arts de pesca, algunes més sostenibles que altres; com arriba el peix a les peixateries i quin tipus d’animals es pesquen i ens mengem, que no tot són peixos !; també com són els peixos per dins i com es conservaven abans que existissin els congeladors, tècniques de conservació que encara utilitzem avui en dia, com salar-lo. Una activitat molt divertida i a més boníssima ha estat fer un tastet de pa amb tomata i anxova !

TORRES JONAMA TASTET ANXOVA P 3

 

Amb tot el que hem après, hem fet uns murals per decorar el passadís. Ha quedat molt bonic, i tot plegat molt interessant. Aquesta exposició l’han poguda visitar els nostres pares, avis i familiars durant uns dies.

 

Com a cloenda, hem visitat el Museu de la Pesca de Palamós, hem pogut pujar a dalt d’una barca de pesca i ens han explicat les feines que feien els mariners. Va ser molt bonic veure com arribaven les barques de pescar, descarregaven el peix en caixes i les portaven a la subhasta. Les gavines segueixen les barques que entren al port per menjar-se els peixos que els pescadors no volen i llencen a l’aigua.

TORRES JONAMA PB240263

 

Ens ho hem passat genial i hem après moltes coses. A partir d’ara, segur que estarem ben contents quan veiem un plat de peix a taula !

Escola Torres Jonama. Mont-ras

http://www.xtec.cat/ceiptorresjonama/

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar