capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

L’INS Bosc de la Coma a la campanya internacional: "Let's clean up Europe"

Detalls específics

Data 2016-05-17
Tema Residus
Nivell educatiu Secundària
Escola Bosc de la Coma

Resum

"Let's clean up Europe" Accions de neteja a un entorn natural!

Notícia

L’INS Bosc de la Coma participen a la campanya internacional:  

 "Let's clean up Europe": Accions de neteja a un entorn natural!

 

BOSC COMA2
Es tracta d'organitzar accions neteja a espais naturals de Catalunya de cara a donar resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en boscos, rius, platges, rieres… i conscienciar a la ciutadania de l’efecte dels comportaments incívics.

 

La campanya Let's Clean Up Europe es va celebrar els dies 6, 7 i 8 de maig de 2016 a tot Europa!  Més informació www.arc.cat/letscleanupeurope

 

Procediment:

Els alumnes s’agrupen de 3 en 3. Cada alumne portarà una bossa forta per tal de recollir tot tipus de residu: paper i cartró, vidre i plàstic.

En acabar, classificarem els residus i els separarem en tres sacs grans: un pel vidre, un altre pel paper i cartró i un últim per al plàstic.

Portarem tota la brossa recollida a consergeria per tal de pesar-la. Un cop pesada, anotarem quines han estats les quantitats recollides i portarem els sacs als contenidors de recollida selectiva del carrer.

Segon ESO grup 1: dj dia 5 de 13 a 14h: Us tocaria netejar la vora dreta del Riu Fluvià, des del Pont de Sant Roc avall (com s’indica al plànol).

Segon ESO grup 2: dv dia 6 de 8:30 a 9:304h: Us tocaria netejar el bosc que dona nom al nostre institut, que és una petita roureda atlàntica de gran valor ecològic (com s’indica al plànol).

Segon ESO grup 3: dj dia 5 de 12 a 13h: Us tocaria netejar la vora esquerra del Riu Fluvià, des del Pont de Sant Roc amunt (com s’indica al plànol).

Segon ESO grup 4: dv dia 6 de 12 a 13h: Us tocaria netejar la vora dreta del Riu Fluvià, des del Pont de Sant Roc amunt (com s’indica al plànol). Podeu anar pel carrer de Sant Narcís (trencant a la dreta desprès de passar el pont de les fonts de Sant Roc). En arribar al final de les cases hi ha un corriol que baixa al riu. Podeu agafar aquest caminet i arribar fins als vestuaris de la bora del riu. Per tornar podeu agafar la pista asfaltada que es continua amb el carrer de Sant Narcís.

 

Aquest any s'han recollit un total de 157 kg de brossa, sobretot llaunes, brics, plàstics i deixalles que haurien d'haver anat al contenidor groc.

També hem recollit força ferros i altres elements metàl·lics i, fins i tot, un matalàs de matrimoni.

L'acció l'han dut a terme tots els grups de segon d'ESO. Això representa que, aproximadament, 110 alumnes, durant una hora, han estat recollint deixalles de les lleres del riu Fluvià pròximes a l'institut i al bosc de la coma, la petita mostra de roureda atlàntica que tenim a tocar de l'institut.

Aquesta activitat té tres finalitats, una la d'ajudar i col·laborar a mantenir en bon estat el medi ambient, aprofitant aquesta campanya de nivell europeu, la segona és que prenguin consciència de la necessitat de protegir els sistemes naturals i l'altre, la d'aconseguir que els alumnes treballin en grup, cooperant entre ells i organitzant-se de manera autònoma.

BOSC COMA4

BOSC COMA7

BOSC COMA8

BOSC COMA1

BOSC COMA6

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar