capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

L’Escola Bressol Els Xiquets de Llers, i els ocellets.

Detalls específics

Data 2017-02-21
Tema Biodiversitat
Nivell educatiu Escola bressol
Escola Llers

Resum

Vam descobrir que podíem deixar trossets de les sobres de la poma d’esmorzar a fora i els ocellets venien a menjar.

Notícia

L’Escola Bressol Els Xiquets de Llers, i els ocellets.

 

Des de l’estiu passat que els ocells ens tenen captivats. Tot va començar quan vam descobrir que podíem deixar trossets de les sobres de la poma d’esmorzar a fora i els ocellets venien a menjar. Però aquesta anècdota va passar prop de la primavera del curs passat i des de llavors que anem buscant la manera d’oferir-li menjar.

2017 Xiquets Llers2Al principi els hi oferíem trossos de pa sec, a vegades alguna mica de grana d’ocells que ens havia portat alguna família... però no aconseguíem observar els ocells. Els sentíem des dels arbres de fora l’escola però no entraven dins el jardí.

Així que vam traspassar la voluntat d’observar els ocells a les famílies i amb elles vam fer una jornada de confecció de caixes menjadora i entre altres d’hotel d’insectes.

L’acció que vam fer amb els infants i les famílies de fabricar amb caixes de fusta com un espai on poguéssim disposar els trossets de poma que ens sobraven; va resultar un xic difícil. Per nosaltres el més important era que els infants poguessin fer tot el procés. La primera part era senzilla i encara ara ens funciona; així que acabem de menjar, els infants poden sortir al jardí i emplenar la caixa de peles de poma. Als més petits els hi agrada molt.

Un segon pas que va costar més va ser la disposició de la caixa per tal que els ocells vinguin i alhora els infants hi puguin arribar. En un començament la vam col.locar en un arbre però després vam trobar un amagatall al costat de la lavanda que ens va agradar més; fins i tot hi havíem vist alguns ocells. La caixa està situada a la seva altura i poc a poc poden gaudir de fer tot el procés. Des de portar les peles al jardí a emplenar la caixa. Fins i tot quan les peles no hi són ens trobem els més grans de l’escola que ofereixen menjar als ocells! Encara que no hem vist gaires ocells menjant si que en mica en mica es va convertint en una petita rutina de l’escola.

 

2017 Xiquets Llers3Una altre acció que té més èxit i de la qual hem pogut observar aquest any ocells és una menjadora penjada en un arbre. Una mare veien l’afició que teníem i que a partir del blog i el diari de l’escola anàvem explicant, ens va regalar una menjadora. Els infants alguns dies des de les finestres, sobretot de bon matí, poden gaudir de la sorpresa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017 Xiquets Llers

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar