capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

L’ESC Volcà Bisaroques d’Olot participa per segon any consecutiu al projecte “Km 0 a les escoles”

Detalls específics

Data 2015-11-23

Resum

iniciativa promoguda pel grup Leader-ADRINOC i la Fundació Garrotxa Líder, en el marc del projecte Gestió Sostenible

Notícia

L’ESC Volcà Bisaroques d’Olot participa per segon any consecutiu al projecte “Km 0 a les escoles”

 

Aquest a iniciativa promoguda pel grup Leader-ADRINOC i la Fundació Garrotxa Líder, en el marc del projecte Gestió Sostenible Rural "Garrotxa, Territori Intel·ligent", té com a objectiu recuperar els sabors dels productes locals, i donar-los a conèixer als nens i nenes de la comarca.

 

"Km O a l'escola" consta de tres unitats didàctiques que sota el títol de " MENGEM GARROTXA" vol treballar tres aspectes claus de la nostra alimentació:

Les pomes de la Garrotxa - Cicle inicial

El pa artesà - Cicle mitjà

El xai de ramat - Cicle superior

 

km0 ESCOLA FOTO MERCAT1 modL'ESC Volcà Bisaroques d'Olot ha treballat, durant el mes d'octubre i novembre, el tema de les varietats antigues de pomes; els nenes i nenes de 2n, acompanyats dels mestres han anat a comprar les pomes a mercat, visitaran el fruiterar de can Jordà (amb el suport del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa) i l'activitat acabà en un taller de compota de poma al centre educatiu, conduit per educadors ambientals de TOSCA.

 

El Centre de Conservació de Plantes Cultivades de Can Jordà

A principis d'octubre es va fer una nova collita de pomes al Centre de Conservació de Plantes Cultivades de Can Jordà. Aquest fruiterar, creat el 1992 i gestionat pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, té com a objectiu la conservació de la gran diversitat de fruiters de varietats antigues i tradicionals que hi ha a la comarca. Actualment aplega unes 123 varietats diferents, amb un total de 263 arbres, majoritàriament de poma, pera, pruna i cirera.

Tota aquesta fruita s'ha distribuït als mercats de la Garrotxa.

 

 

 

km0 ESCOLA FOTO MERCAT2 mod

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar