capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

L'AMIC INVISIBLE A L'ESCOLA TERRAPRIMS DE CAMALLERA

Detalls específics

Data 2016-02-22

Resum

La particularitat és que els regalets són fets pels mateixos alumnes i amb material de rebuig.

Notícia

AMIC INVISIBLE

Des de ja fa uns quants anys, a l’escola Els Terraprims de Camallera, els alumnes de Cicle Mitjà i Superior, en comptes de cagar el tió, fan l’amic invisible.

Però, no és qualsevol tipus d’amic invisible! La seva particularitat és que els regalets són fets pels mateixos alumnes i amb material de rebuig.

Primer e tot, es fa un sorteig on cada nen o nena ha d’agafar un paperet amb el nom de la persona a qui haurà de fer el regal.

Evidentment, es recorda que ha de ser un secret.

Després del sorteig, se’ls explica als nens i nenes que han de fer una manualitat( un joc, un detall...) amb material reutilitzat i embolicat amb paper de diari.

Seguidament, s’informa a les famílies del funcionament de l’amic invisible i se’ls demana la col·laboració en l’elaboració de la manualitat. A continuació, teniu el model de carta que vàrem enviar a les famílies.

 

"Benvolguts pares i mares de cicle mitjà;

 

Com cada any, els alumnes de cicle mitjà faran l’amic invisible.

Avui n’hem fet el sorteig i a cada un dels vostres fills o filles els ha tocat ser l’amic o amiga invisible d’un company o companya de tercer o quart.

L’amic invisible consisteix en fer un regal, amb material reciclat, NO COMPRAT. Aquest regal haurà de venir embolicat amb paper de diari i haurà de tenir una pista perquè el destinatari endevini qui és el seu amic invisible. En el paper, per fora, hi ha d’haver el nom del destinatari i, per dins, la pista (tot això enganxat amb cinta adhesiva a l’embolcall de paper de diari).

Vosaltres, com a pares i mares, els heu d’ajudar a trobar una idea de regal original. Si no teniu idees, en podeu trobar a internet o ens podeu demanar consell a les mestres.

L’amic invisible el farem l’últim dia de trimestre, el 22 de desembre al matí. Però, el regal l’han de dur a l’escola el divendres 18.

Atentament;

 

Les mestres de cicle mitjà"

 

Les mestres faciliten idees, alguns llibres de la biblioteca, materials si convé i diferents models d’altres anys anteriors.

Si hi ha alguns alumnes amb dificultats per trobar material o idees...se’ls ajuda a elaborar-ho a estones, a l’escola.

Per fora del paquet s’ha d’incloure el nom de la persona a qui va dirigida i una pista per esbrinar qui ho ha fet.

Uns quants dies abans es van recollint els regals per tal d’assegurar-nos que és un regal adequat i que tothom el porta.

El dia en qüestió, es posen tots els regals en una bossa gran d’escombreries.

Ens asseiem en forma de u i es van traient del sac els regals d’un en un.

El nen o nena surt quan li toca, llegeix la pista i intenta endevinar qui li ha fet. Obre el regal, dóna les gràcies i l’ensenya a la resta de la classe.

Estem molt satisfetes d’aquesta manera de fer l’amic invisible perquè el regal és un conjunt de valors: saber acceptar la persona que t’ha tocat, esforçar-se i ser creatiu en la realització, empatitzar envers el company per conèixer les preferències, valorar el material de rebuig per reutilitzar-lo i saber agrair la feina ben feta dels altres.

 

TERRAPRIMS amic invisible 117

 

TERRAPRIMS amic invisible 125

 

TERRAPRIMS amic invisible 127

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar