capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

JARDINS DE LLEGUMS A L'ESCOLA MONTSERRAT

Detalls específics

Data 2015-12-24

Resum

Setmana de la Ciència a l’escola Montserrat de Sarrià de Ter.

Notícia

JARDÍ DE LLEGUMS

                                                                      

Projecte

Aquest any a l’escola Montserrat de Sarrià de Ter hem decidit portar a terme, durant la Setmana de la Ciència, una activitat que relacionava l’apartat de ciències amb el d’escola verda.

L’objectiu principal era que tota l’escola hi pogués participar, que tot l’alumnat formés part del projecte. I l’altre era treballar d’alguna manera la temàtica de les llegums, pel fet que aquest és l’any d’aquest aliment. I tot això ajuntar-ho amb la idea que som Escola Verda, i que per tant s’havia de mantenir aquest esperit com a ingredient principal.

Així doncs, parlant i rumiant va sorgir la proposta de fer un jardí de llegums. La idea era que, com que tot el centre participava del projecte, un cop finalitzat es col·locaria a l’entrada de l’escola, perquè tothom el pogués observar i apreciar durant els diversos dies i realment se’n pogués fer un seguiment diari, encara que fos només de manera visual.

Organització

Infantil: per classes asseguts en rotllana i després d’una conversa amb idees i hipòtesis cada nen/a va plantar les llavors dins la càpsules. La mestra feia de conductora de l’activitat.

Primària: A cada classe de Primària, els/les alumnes es van col·locar per parelles i van fer l’activitat de manera conjunta. En els cursos d’inicial primer van tenir el model de la mestra que els hi va ensenyar de quina manera s’havia de portar a terme, però a partir de cicle mitjà, es va partir d’una explicació i els/les nens/es ja van iniciar l’activitat.

Desenvolupament

Tots disposaven d’una càpsula de cafè, cotó i diferents tipus de llegums. Cadascú triava el que li feia més il·lusió plantar. Així quedaria un jardí ben divers i amb els gustos de cada parella! L’activitat es podia portar a terme durant dos dies, ja que així es podria enganxar en el suport de fusta que s’havia preparat prèviament.

Un cop fet, cada dia es va anar humitejant... I sobretot observant els canvis que s’anaven produint!

Conclusions

L’alumnat va gaudir molt fent l’activitat però també fent hipòtesis de si creixerien, quan tardarien a començar a sortir, quina seria la llegum amb més alçada... La veritat és que va resultar i va quedar vistós, tot i que va durar pocs dies.

 

JARDÍ DE LLEGUMSmod

JARDÍ LLEGUMS 2mod

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar