capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

FIRA DE MOSTRES ESCOLES VERDES DEL BAIX EMPORDÀ

Detalls específics

Data 2019-04-23
Tema PROGRAMA EV
Nivell educatiu Primària
Escola Torres Jonama (Palafrugell)

Resum

El dia 22 de març de 2019 (dia mundial de l’aigua) es va celebrar la Primera Fira de Mostres a Palamós.

Notícia

FIRA DE MOSTRES ESCOLES VERDES DEL BAIX EMPORDÀ

 

El dia 22 de març de 2019 ( dia mundial de l’aigua) es va celebrar la Primera Fira de Mostres d’Escoles Verdes al Baix Empordà. Aproximadament setze escoles de la comarca ens vam reunir a la Nau dels 50 metres de Palamós per exposar i explicar alguna activitat relacionada amb Escola Verda que es porta a terme a les nostres escoles.


Totes les activitats presentades, encaminades a la millora del medi ambient i el respecte a la natura, van ser un èxit.


Els alumnes van iniciar la jornada amb un joc de coneixença i després va començar la fira, repartint-se en diversos grups diferenciats per colors, que anaven visitant els projectes que cada escola havia portat. Cada mitja hora hi havia canvi de rol del grup, de manera que passaven tots a visitar les diferents parades, però també els tocava quedar-se a la seva per explicar el projecte que presentaven.


L’Escola Torres Jonama de Palafrugell va presentar una depuradora casolana, per tal de reutilitzar l’aigua que fem servir a casa. Aquesta activitat va estar treballada en petit grup al laboratori, a tots els nivells de l’escola, des d’Infantil fins a Primària al llarg d’un mes. El nostre projecte també presentava dos jocs d’estimació, en els quals es presentava la quantitat d’aigua que malgastem tant per l’ús quotidià a casa, com l’aigua que necessitem en la producció de la majoria dels aliments que trobem al mercat.


Creiem que la gran majoria dels gairebé dos-cents alumnes participants de la Fira han valorat molt bé aquesta experiència, que els ha portat a conèixer companys d’altres escoles i a compartir una estona explicant i aprenent continguts referents al medi ambient d’una manera amena, divertida, experimental i per tant molt significativa.

2019 TORRAS JONAMA1

2019 TORRAS JONAMA2

2019 TORRAS JONAMA3

2019 TORRAS JONAMA4

En conclusió, ha estat una trobada molt gratificant que tothom té ganes de repetir.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar