capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

FEM DE JARDINERS a l'ESC Vilademany (Aiguaviva)

Detalls específics

Data 2031-11-15
Tema Ambientalització curricular
Nivell educatiu Primària
Escola Vilademany

Resum

Com podem reutilitzar els pots metàl•lics que es fan servir a la cuina de l’escola? Doncs fent de jardiners.

Notícia

FEM DE JARDINERS a l'ESCOLA VILADEMANY (AIGUAVIVA)

 

coleus en testos 5El passat curs 2015-16 vam treballar la jardineria amb els alumnes de tota l’escola.

L’objectiu era analitzar tot el procés de creixement d’una flor, des de la seva sembra fins a la floració, passant pel transplantament i el creixement.

Aquest objectiu estava acompanyat d’un altre de reutilització dels pots metàl·lics que es fan servir a la cuina de l’escola i la posterior decoració a les sessions d’educació artística.

A finals de febrer els nens i nenes de cicle inicial vam preparar les jardineres i hi vam sembrar geranis, petúnies i tramussos. Preteníem fer una prova de germinació a finals d’hivern. Aquesta primera sembra implicava treure les jardineres al pati durant el dia i entrar-les al menjador a la tarda perquè el fred de la nit no impedís la germinació.

Un mes més tard vam fer una sembra de còleus. Era la flor que havíem triat per transplantar als pots de la cuina que utilitzaríem com a testos. Amb la setmana santa pel mig i el fred que feia aquesta sembra tampoc va funcionar. El mes d’abril vam sembrar còleus de nou i, a començaments de maig encara vam tornar-hi. Se’ns tirava el temps a sobre, perquè volíem fer coincidir el transplantament de les flors amb la setmana de l’exposició de flors de Girona.

El transplantament de les flors era un taller que teníem previst realitzar durant la setmana cultural. Els pots de conserva de la cuina ja els havíem foradat i decorat a les sessions d’educació artística. En el taller es tractava de passar els plançons de les flors del test petit al pot decorat. El mes de maig els còleus tot just començaven a sortir. Què podíem fer? Vam canviar l’objectiu del taller: es tractava de sembrar més llavors de flors als testos petits, mentre esperàvem que els còleus acabessin de créixer per poder-los transplantar. Les flors que vàrem triar per aquesta ocasió van ser clavells d’índies, cobees i petúnies. Cada alumne de l’escola (107) va triar què volia sembrar i així ho va fer.

A finals de maig vam fer el transplantament de les flors als testos de llauna decorats i a la festa de final de curs teníem el pati de l’escola ben ple de flors de tots tipus i de tots colors!!

Cada alumne es va endur a casa una flor per cuidar-la i gaudir-ne tot l’estiu!

I l’aprenentatge final: no per avançar-nos a l’hora de sembrar-les les plantes han sortit abans. Cal tenir paciència i respectar el ritme de la natura.

Ara a la tardor moltes flors han deixat caure les llavors, aquestes han germinat espontàniament i tornem a tenir un erol de noves flors per transplantar. Aquest hivern no comprarem ponseties, nosaltres tenim còleus de collita pròpia!

 

buidatge camera 20160706 1012buidatge camera 20160706 1025

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar