capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

El VOLTOLOT, torna als carrers de la ciutat.

Detalls específics

Data 2016-10-24
Tema Mobilitat
Nivell educatiu Secundària

Resum

Voltolot és una activitat educativa que recorrerà els carrers d'Olot els propers dies 25 d’octubre i 4 de novembre.

Notícia

pancarta 2VOLTOLOT, torna als carrers de la ciutat.

 

Voltolot és una activitat educativa que recorrerà els carrers de la ciutat els propers dies 25 d’octubre i 4 de novembre de 2016. La proposta té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes de la Ciutat per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i per altra banda aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat.

 

És un acte transversal organitzat per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa.

L’activitat comença quan els alumnes d’una escola o institut fan un recorregut pel seu barri organitzant una mena de volta ciclista, però sense presses ni competicions, i acaba quan s’arriba a la següent escola o institut on els joves fan una activitat conjunta i  deixen les bicicletes als nois i noies d’aquell centre perquè puguin fer la seva ruta i retornen a peu al seu centre.

 

Els centres que participen al programa Escoles Verdes (Volcà Bisaroques, Institut-Escola Pia, Institut Bosc de la Coma i Institut la Garrotxa) però està previst que en propers cursos, si es valora positivament,  el projecte es pugui estendre a la resta de centres de la ciutat.

 

Des de l’organització es demana disculpes a tots els veïns si en algun moment la corrua de bicicletes altera per uns moments la tranquil·litat del barri ja que es pretén sobretot cridar l’atenció per fer saber el lema de l’acció: “Si jo puc, tu també- Agafa la bici!”

 

Tot i que la ciutat encara no està preparada i és evident que a nivell de ciutat podem millorar molt en aquest sentit, entre tots podem fer que la circulació sigui més tranqui-la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits.

  

A banda de l’acció puntal pels carrers de la ciutat els nois i noies que participen en el projecte rebran una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions dels monitors del Cicle formatiu de l’Escola Pia, més tècniques, per fer un bon ús de la bicicleta.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar