capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

El FEDAC Pont Major amb el Life POTAMOFAUNA

Detalls específics

Data 2016-05-17
Tema Biodiversitat
Nivell educatiu Primària-Secundària
Escola FEDAC Pont Major

Resum

El CA de l’Escola Sostenible FEDAC Pont Major, fa sortides per conèixer la biodiversitat i les problemàtques del riu Ter

Notícia

 

 

Des del Comitè Ambiental de l’Escola Sostenible FEDAC Pont Major, hem fet unes sortides per conèixer el riu Ter, amb activitats diferents per a cada cicle.
Els petits (P3, P4, P5) han fet una activitat a l’escola mitjançant suport gràfic (diapositives) on s’han representat els animals més típics del Ter i s’han treballat els colors, els sons i els seus moviments mitjançant la mímica.
Després han sortit a “buscar-los” (als voltants de l’escola), a escoltar els sons de la natura i mirar d’entendre’ls (una granota, un bernat pescaire, una truita de riu, una llúdriga, una tortuga de rierol, un porc senglar, una serp d’aigua i un ànec collverd).
Els mitjans (1r, 2n, 3r) han anat fins al Bosc de Can Salvatella i han descobert i estudiat els ocells del riu mitjançant l’anellament científic. S’han treballat aspectes com el gran nombre d’espècies diferents que es podem trobar, tipus de bec, d’alimentació i les adaptacions dels ocells en general. També la importància del riu Ter en les migracions dels ocells.
Els grans (4t, 5è, 6è) han anat fins al parc Natural del Baix Ter, a l’Estartit. Han descobert la fauna de la desembocadura del riu. Han vist com es fa l’anellament científic d’ocells, han observat papallones, rastres, diverses aus amb prismàtics i finalment han estudiat la flora i fauna tant autòctona com invasora.
També abans de fer les sortides hem tingut a l’escola l’exposició Life Potamo Fauna, relacionada amb el riu i l’ajuda de l’Alba Casals i en Ponç Feliu en les tres sortides.
fedacpontmajor
fedacpontmajor 1
fedacpontmajor 2
fedacpontmajor 3

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar