capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

EL CAMÍ DE CADA DIA A L’ESCOLA

Detalls específics

Data 2016-01-19

Resum

Escollir com ens volem desplaçar és un acte de responsabilitat i prioritzar el com, també.

Notícia

GuillaEL CAMÍ DE CADA DIA A L’ESCOLA

Escollir com ens volem desplaçar és un acte de responsabilitat i prioritzar un mitjà per moure’ns per davant d’un altre significa decidir sobre com volem viure al nostre poble.

Ja fa cinc cursos que perseguim aquest objectiu: anar a peu a l’escola!! Varem dissenyar un pla d’acció que consta de 6 punts:

1. Avaluació de la situació actual, punt de partida

Omplir una enquesta, els alumnes i les seves famílies per conèixer quin mitjà usen per desplaçar-se diàriament de casa a l’escola i per enumerar els punts problemàtics del recorregut i també els punts amables i segurs.

2. Fixar període d’acció

3. Determinar accions concretes a fer a l’escola (xerrada informativa sobre la campanya als pares per classes, divulgació de l’estudi de la situació de partida, de les dades recollides, dels canvis que es vagin produint...

4. Determinar implicació Ajuntament (zona peatonal lliure de cotxes de tres quarts de 9 fins a les 9 del matí, bici carril de la Pedra Llarga fins al poli, taula rodona amb representants d’entitats a Radio Sant Hilari, compensacions per a les famílies, punts unió de botiguers, concurs de fotografies... compensar les famílies que participin activament lliurant un casc a cadascun dels fills...

5. Valoració de les millores quantitatives i qualitatives i divulgació

6. Edició d’un programa “de Medi Ambient” per a TV3

 

D’una manera progressiva s’ha anat introduint aquest bon hàbit en l’alumnat: el primer curs de forma simbòlica un cop per trimestre, el segon curs un cop al mes i des d’aleshores cada divendres...

 

El Comitè Ambiental d’alumnes vetlla setmana a setmana per trobar incentius que animin els que encara no venen a peu (una pancarta, uns llaços per adornar els arbres de Nadal, unes pinces d’estendre la roba,...)

Val a dir que gairebé la meitat de l’alumnat (un 45%) sol venir a peu els divendres. Aquesta és també una tasca dels alumnes de sisè que recullen de diverses maneres el nombre i el representen en gràfics de sectors i el publiquen al tauló d’anuncis.

 

El punt de trobada és la Plaça Moragues. A tres quarts de nou i a tres quarts de tres iniciem l’anada a l’escola. Pel camí s’hi va afegint la gent que ve d’altres punts del poble.

Tot seguit els encarregats compten, fan els càlculs i dibuixen en un gràfic de sectors les dades de la jornada.

Guilleries1

 

Guilleries2

 

Aquest curs hem presentat una proposta de camí segur als nostres representants de l’Ajuntament que valoraran i esperem que ben aviat...facin realitat!!

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar