Detalls específics
Resum
La 3ra sessió de formació sobre la geodiversitat de comarques gironines va tenir lloc a la Zona Volcànica de la GarrotxaNotícia
CONEIXEM EL QUE TREPITGEM: LA GEODIVERSITAT DE LES COMARQUES GIRONINES
El 12 i 15 de febrer va tenir lloc la tercera sessió de formació sobre la geodiversitat de comarques gironines. En aquesta formació van participar docents de centres educatius del Programa Escoles Verdes que estan interessats en conèixer la geologia de les comarques gironines i els seus impactes associats, tant naturals com antròpics.
En aquest cas la sortida s’ha situat a la Zona Volcànica de la Garrotxa i en concret al sector de Sant Feliu de Pallerols.
La temàtica principal de la formació ha estat la Serralada Transversal, roques d'un antic mar, falles neògenes i volcans.
La sessió introductòria va tenir lloc el dimecres 12 de febrer en format virtual i la sortida de camp el dissabte 15 de febrer. Durant la sortida de camp es va realitzar l’itinerari Sant Feliu de Pallerols- volcà de Puig Roig i/o el volcà de Sant Marc-Castell d'Hostoles-Sant Feliu de Pallerols. Un recorregut d’uns 8 km aproximadament.
Els principals continguts han estat:
-Formació del Rift Europeu, falles i volcans
-La Falla d'Amer – Brugent, el vulcanisme monogenètic, terratrèmols.
Ara ja només resta la darrera sessió d’aquesta formació estructurada en 4 blocs per conèixer el patrimoni geològic de comarques gironines. La quarta sessió tindrà lloc el 14 de maig (sessió introductòria en format virtual) i 17 de maig (sortida de camp).
La temàtica principal d’aquesta darrera sessió serà La plana de l'Empordà, sediments lacustres i costaners. Cap de creus. I transcorrerà entre els Aiguamolls de l'Empordà, dunes de Sant Pere Pescador i Cap de Creus.
Continguts:
-Plana deltaica, sediments fluvials i dinàmica marina.
-Plegaments variscos, zones de cisalles i esquistos.
Inscripcions: https://aplicacions.gestioeducativa.gencat.cat/ords/pls/soloas/inscripcionsnp?codi=5005340505&curs=2024-2025
Escriure un comentari