Compartim experiències

Buscar

 lupa png

 

 

Trobada d'Escoles Bressol Nord

Detalls específics

Data 2017-02-21
Nivell educatiu Escola bressol
Tema PROGRAMA EV

Resum

El passat dissabte 18 de febrer va tenir la Trobada Territorial de les Escoles Bressol Nord

Notícia

Trobada d'Escoles Bressol Nord:

 
El passat dissabte 18 de febrer va tenir lloc a la Universitat de Vic la Trobada Territorial de les Escoles Bressol de les comarques Gironines, Catalunya Central, Maresme i Vallès Occidental. Va comptar amb la participació d'unes 26 educadores representants de 14 Llars d'Infants.
 
La trobada es va iniciar amb l'acte de benvinguda a càrrec de la Sra. Berta Vila Saborit, coordinadora de mestres d'Educació Infantil de la Universitat de Vic i el Sr. Josep Planas, Subdirector General d'Informació i Foment de la Sostenibilitat, Programa Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya.
 
Acte seguit es van organitzar tres grups de treball on hi havia representació de les diferents Escoles Bressol participants, i en una primera part cada participant va presentar una actuació ben valorada del programa Escola Verda que estan duent a terme en el seu centre. Cada presentació anava acompanyada d'una fotografia i un titular que il·lustrava l'acció, i a continuació s'enganxava en un mural. D'aquesta manera al finalitzar aquesta primera part del treball en grup s'havia elaborat un mapa de les principals accions que estan realitzant les llars d'infants organitzades per temàtqiues (entorn, gestió, comunicació-participació, materials). Després d'una pausa per esmorzar, on es van compartir productes de cada territori, es va procedir a realitzar la segona part del treball en grup que va consistir en analitzar quines eren les claus d'èxit de cada acció presentada perquè funcionessin. Aquest treball es va realitzar en petits subgrups. A continuació es van posar en comú totes les claus d'èxit i es van escollir les 4 més representatives que determinen que una actuació funcioni bé. Aquestes 4 claus d'èxit escollides es van presentar en el plenari conjuntament amb les altres 4 claus d'èxits dels dos altres grups. Finalment cada participant va votar de les 12 claus d'èxits presentades les 3 que considerava més importants i amb les votacions de tots els participants es va establir una llista prioritzada de claus d'èxit que garanteixen que una acció sigui reeixida.
Les quatre claus d'èxit principals són:
1- Que l'infant sigui el protagonista
2-Que neixi d'una necessitat
3-Que transmeti valors
4-Que provoqui una transformació de l'espai/entorn
 
Moltes gràcies a tot els paritpcants!!! Aquesta és l'energia que ens cal per acosneguir un món més sotenible.
 
Trobada EB VIC1
Trobada EB VIC2
Trobada EB VIC3
Trobada EB VIC4
Trobada EB VIC5
Trobada EB VIC6
Trobada EB VIC7
Trobada EB VIC8
Trobada EB VIC9

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar