Compartim experiències

Buscar

 lupa png

 

 

TROBADA COMITÈS AMBIENTALS DEL GIRONÈS I PLA DE L’ESTANY

Detalls específics

Comarca Gironès
Data 2017-05-08
Nivell educatiu Primària
Tema PROGRAMA EV

Resum

El passat 8 de maig, 67 nenes i nenes que formen part dels comitès ambiesl es van trobar al Pla de l'Estany.

Notícia

TROBADA COMITÈS AMBIENTALS DEL GIRONÈS I PLA DE L’ESTANY

 

El passat 8 de maig hi va haver la trobada de comitès ambientals del Gironès i Pla de l’Estany a Banyoles.

 

El curs passat hi va haver el FÒRUM D’ESCOLES VERDES a Sant Gregori i, com que tothom va valorar molt positivament el fet que els diferents nens i nenes dels comitès ambientals es coneguessin i relacionessin, vam decidir repetir aquesta experiència en un format diferent: una trobada de comitès ambientals del Gironès i el Pla de l’Estany.

 

Hi van participar 9 escoles (ESC L’Entorn de Mata/Porqueres, ESC El Bosc de la Pabordia, ESC Migdia, C Dr. Masmitjà de Girona, ESC Les Moreres de Flaçà, ESC Montserrat de Sarrià de Ter, ESC Forn d’Anells de Fornells de la Selva, ESC Vilademany d’Aiguaviva, ESC Madrenc de Vilablareix). Un total de 67 alumnes van participar en aquestes trobada.

 

Una vegada tots a Banyoles ens vam distribuir en tres grups per fer un joc de coneixença i començar a trencar el gel.

 

Tot seguit cada grup va iniciar la primera activitat que li tocava. En total en vàrem fer tres:

-          Centre de reproducció de nàiades. Dins el consorci de l’Estany i gràcies a un Life, tenen un viver de nàiades i ens van explicar, els mateixos tècnics, tot el procés de reproducció, recuperació i també conscienciació. Va ser molt interessant.

-          Els estanyols i la font de la puda. Amb els monitors de l’Escola de Natura de Banyoles vam poder visitar els diferents estanyols d’aquesta zona i les seves característiques.

-          Bosc de les Estunes. Bosc típicament mediterrani amb unes grans roques de travertí que amb els anys han donat lloc a esquerdes immenses que permeten, en alguns casos, passar-hi pel mig. Mentre passejàvem vam poder anar descobrint els “intríngulis” d’aquest paratge encantat i les formacions morfològiques.

 

A les dues ens vam retrobar tots els grups per dinar plegats.

 

A la tarda els alumnes van aprofitar per consolidar un xic més les amistats que havien fet al llarg del matí. Aquest era un dels objectius de la trobada i creiem que el vàrem aconseguir amb bona nota.

 

Cal dir qu vam trobar a faltar els alumnes del comitè ambiental de l'ESC L'Aulet de Celrà que no van poder venir, tot i que ens van ajudar molt a organitzar la trobada.

 

17 TBC 01

17 TBC 02

17 TBC 03

17 TBC 04

17 TBC 05

17 TBC 06

17 TBC 07

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar