Compartim experiències

Buscar

 lupa png

 

 

segona sortida formativa amb docents al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Detalls específics

Comarca Ripollès
Escola PROGRAMA EV
Data 2019-02-06
Tema Biodiversitat

Resum

Jornada formativa dirigida a docents d’Escoles Verdes del Ripollès, sota el títol “El Parc Natural, un recurs educatiu"

Notícia

Segona sortida formativa amb docents al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

 

Dissabte 22 de novembre es va fer, a Queralbs i a l’entorn de les Gorges del Freser, dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, una segona jornada formativa temàtica dirigida a docents d’Escoles Verdes del Ripollès, sota el títol “El Parc Natural, un recurs educatiu”. A la jornada formativa van participar mestres i professors del seminari que estan desenvolupant materials educatius sobre el parc natural per tal d’incorporar aquest espai propi de la comarca dins del currículum de l’escola. Durant la jornada es va visitar el Punt d’Informació del Parc Natural a Queralbs i es van presentar els continguts i materials expositius del futur Centre d’Interpretació.

 

 

Desprès els participants es van desplaçar fins a la zona de Daió i les Gorges del Freser on van realitzar diferents activitats d’observació i identificació de la vegetació pròpia de la zona, així com de la seva geologia singular, com són els gneisos de les Roques de Totlomón.  També es va tractar el com explicar, a través d’eines didàctiques, l’aprofitament tradicional i històric dels recursos naturals, com és la mineria, les centrals hidroelèctriques, l’explotació forestal, els conreus o les pastures, i els canvis en el paisatge produïts en el paisatge. Finalment es va realitzar dinàmiques per comprendre l’adaptació de la fauna als diferents estatges altitudinals, així com activitats de presa de dades, utilització de claus d’identificació i observació de l’entorn.

Tots els docents van manifestar que la sortida formativa els li havia permès  continuar aprofundint amb el coneixement del Parc Natural i les seves possibilitats com a recurs educatiu.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar