Compartim experiències

Buscar

 lupa png

 

 

La TRANSELVA2016. Tot un èxit!!!

Detalls específics

Comarca La Selva
Escola PROGRAMA EV
Data 2016-10-06
Nivell educatiu Secundària
Tema PROGRAMA EV

Resum

Es va celebrar el passat 7 i 8 d'octubre i va comptar amb una vuitantena d'alumnes i una vintena de professors.

Notícia

La Transelva 2016 ha estat possible!!. Després de l'ajornament per mal temps el passat mes de maig, aquest passat 7 i 8 d'octubre ha estat possible realitzar la Transelva 2016.
 

TRANSELVA 2016, OBJECTIU ACONSEGUIT

Sortida (Foto Anna CB)
Cliqueu sobre les imatges per engrandir-les
Gairebé 80 alumnes i una vintena de professors d’instituts de la Comarca de La Selva  hem participat a la ruta a peu de Sant Hilari Sacalm a Lloret de Mar que hem anomenat Transelva 2016. L'han finalitzat sencera 34 nois i noies i 8 professors. 
Els instituts adherits al programa Escoles Verdes  selvatans  ens hem  coordinat  per fer aquest projecte possible, amb la coordinació de Tosca.
 
Amb els preparatius i pas a pas hem conegut  la diversitat de la comarca, hem observat  l'aprofitament dels recursos naturals i l'impacte humà, hem difos per internet tan el patrimoni natural com el cultural i hem divulgat problemàtiques ambientals que cal corregir. I per descomptat hem gaudit de dos dies de convivència, companyonia, cooperació, superació de dificultats, acceptació de limitacions, paciència, esforç...

Farners (Foto Anna CB)
També ha estat possible gràcies al suport logístic  de diferents organismes com el departaments d'Ensenyament  i el de Territori i Sostenibilitat, el Consell comarcal deLa Selva, els ajuntaments o les AMPA.
 
 
Des de l'assessoria del Porgrama EScoles Verdes de la Demarcació de Girona ens agradaria compartir amb vosaltres un escrit d'en Jordi Pujades, professor de l'INS Montsoriu d'Arbúcies, que resumeix molt bé l'experiència d'aquests dos dies:
 

"Moltes gràcies a tots i totes qui hem compartit i heu fet possible aquest projecte. Grans petites tasques com caminar sí,  però que no hauria estat possible sense la logística: preparació, coordinació, esmorzar, vehicle de suport, bon sopar i bon esmorzar, bons estrepans, acollida a l'Institut de Santa Coloma, zel per a que tot vagi bé, guiatges, toc de Sils, tec de Vidreres, contactes amb ajuntaments i municipals,  neteja de dreceres, Eduloc,  track amb GPS, recollida de residus, cotxes de socors, farmacioles,  fotos, hagstags, cants, alegria, esforç, cooperació, companyerisme,  paciència,  saber retirar-se si cal (cal donar valor a qui ho intenta i deixa que altres puguin fer-ho, aquesta actitud també fa possible l'èxit), donar ànims (amb misssatges o venint-nos a veure), tota la feinada que hi havia al darrera i que alguna em cosa em deixo...  

Moltes gràcies, ha estat un privilegi compartir aquesta aventura amb vosaltres."
 
Moltes gràcies Jordi per fer-nos arribar aquestes paraules i moltes gràcies a tothom que ha fet possible aquest esdeveniment, segurament únic i irrepetible!!!
 
 
 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar